סל קל ומגן ראש

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/08/2012 | 13:24 | מאת: אמא של

שלום, ברצוני לשאול שתי שאלות: 1. האם יש חשיבות ל"וותק" של הסלקל או כסא הבטיחות? נאמר לי שלאחר חמש שנים יש לקנות חדש, האם נכון? 2. האם תינוקות יכולים להיחנק ממגן ראש? מ"נחש" שמונח במיטה? מה לגבי תינוקת שזזה המון תוך כדי שינה ומסובבת את השמיכה גם סביב הפנים שלה? האם עדיף פשוט לא לכסות אותה? כנ"ל לגבי חיתול טטרה איתו היא אוהבת להתכרבל ולהירדם. בתודה מראש

שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים של 'בטרם'. בנוגע לשאלותייך: ככל מוצר, גם מושבי בטיחות (ובכלל זה סלקל) עשויים מחומרים שעוברים תהליכי בלאי. בנוסף, גם תקני הבטיחות משתנים מעת לעת ולכן חשוב לבדוק שמושב הבטיחות עומד בתקני הבטיחות ובכלל זה בתוקף שקבע היצרן. ככלל - ההמלצה של ארגון 'בטרם' היא שככל הניתן כדאי להשתמש במושב חדש, כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת ויצרני מושבי הבטיחות והבוסטרים משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבים שלהם מעבר לנדרש בתקן. אם בכל אופן מעוניינים להשתמש במושב שהיה בשימוש מס' שנים, יש לוודא שמושב הבטיחות או הבוסטר עומד בתקני הבטיחות ובכלל זה בתוקף השימוש שקבע היצרן. על חלק מהמושבים מצוין תאריך תפוגה, שלאחריו אסור להשתמש בהם - או על גבי מדבקה או בהטבעה על המושב עצמו (יש לבדוק גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של המושב. אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב - יש להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב עד לתאריך המומלץ על-ידו. אדם המעוניין להשתמש במושב שלו זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות או הבוסטר, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים מתאריך הייצור, בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: 1. הוא לא עבר תאונה. 2. ההיסטוריה שלו ידועה. 3. המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון – אם יש, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים. 4. קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב. 5. המושב מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/04 או FMVSS 213) *הערה לגבי התקן האמריקאי – שם תמיד מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. 6. המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי. לגבי שאלתך על סכנת החנק בסביבת השינה: אצל תינוקות קיימת סכנה גבוהה של חנק בסביבת השינה עקב כיסוי דרכי הנשימה על-ידי כרית, שמיכה, מזרן, מגן ראש או פריט רך אחר, או כאשר מישהו אחר שישן באותה המיטה מכסה אותם במקרה. לכן מומלץ לא להכניס למיטת התינוק צעצועי בד כגון בובות, דובונים, נחש ממולא וכדומה או חיתולי בד שעלולים לכסות את דרכי הנשימה. בנוגע למגן הראש, עמדת ארגון 'בטרם' וארגונים נוספים בעולם היא כי לא חייבים להשתמש במגנים למיטת תינוק – הפגיעה מדפנות המיטה, אם תתרחש, אינה חמורה. נכון שהידיים או הרגליים עלולות להיתקע בין השלבים אך סביר כי לא יגרמו לנזק. במידה ובוחרים להשתמש במגנים – יש להדק את המגנים לדפנות המיטה, לדאוג כי הם דקים ואינם מרופדים ועבים וכן לדאוג כי השרוכים לא יהיו נגישים לתינוק. צעדים אלו באים להבטיח את הקטנת סיכוי החנק. - מומלץ להוריד את מגן הראש כאשר התינוק מגיע לגיל חצי שנה – זה הזמן שהתינוק מתחיל לזוז יותר ולמשוך וכן לנסות ולטפס עליו. בנוגע לשמיכה, אין המלצה חד משמעית – מכיוון שהדבר תלוי במספר גורמים: עונת השנה, טמפרטורת החדר, התנהגות התינוק והאם הבגדים שהוא לובש יכולים לשמור על חום גופו. כאן עליכם לנפעיל שיקול דעת ויתכן שבקיץ תחליטו שאין צורך בשמיכה, אך בחורף היא נחוצה. המלצות נוספות בנושא 'חורף חם לתינוק' תוכלו למצוא בקישור הבא http://www.beterem.org/pages/חורף__חם__לתינוק.aspx בברכה, שרון צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים