סלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/08/2012 | 16:11 | מאת: רינת

שלום רב, ברצוני לדעת מאיזה גיל מומלץ להעביר את התינוק מסלקל לכסא בטיחות. בתי בת 11 חו' שוקלת 9 קג ועד היום חגורה בסלקל של חברת בבה קונפורט. הסלקל חגור בניגוד לכיוון הנסיעה וחשוב לי לדעת מה המקסימום בו ניתן להשתמש בו וממתי זה כבר לא תקני

רינת שלום רב, המלצת הבטיחות היא להשאיר ילד נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות. המעבר מסלקל למושב בטיחות אינו בהכרח מעבר מהושבה עם כיוון הנסיעה להושבה נגד הכיוון. קיימים היום בשוק מושבי בטיחות המאשפרים הושבה עם ונגד כיוון הנסיעה. לגבי מקסימום השימוש בסלקל- יש לבדוק בהוראות היצרן מהו המשקל המקסימלי להושבה. בברכה, מיכל, צוות מומחי ארגון 'בטרם'.

23/08/2012 | 09:45 | מאת: רינת

הי מיכל, תודה על תשובתך. על הסלקל שלנו אין תאריך יצור או תפוגה הוא דגם של שנת 2010 ונקנה בסוף שנת 2011 אך השאלה שלי היא יותר בכיוון של כמה זמן ניתן להשתמש מבחינת הילד כלומר, איך אני יכולה לדעת שהסלקל כבר קטן ולא בטיחותי או לא נוח עבורה?

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים