נסיעה במונית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/08/2012 | 14:37 | מאת: אור

שלום רב, בתי בת 3, ואמי צריכה לקחת אותה מהגן בנסיעה של 7 דק' במונית. מה החוק אומר לגבי נסיעה של פעוטות במונית? נהג המונית אומר: שאין לו מה לומר בנושא. האם הוא יכול להסיע פעוט ללא כסא בטיחות? ואם כן, מה הדרך הטובה ביותר לנסוע ברכב ללא כסא בטיחות? על ברכי המבוגר? ישיבה עצמאית? הנושא מטריד אותי מאוד. תודה

שלום אור, החוק אכן פוטר מוניות מחובת חגירת ילדים במושבי בטיחות. עם זאת המלצת הבטיחות שלנו היא שילדים ישבו בהתקני ריסון בהתאם להתפחחותם הפיסיולוגית. לפיכך אנו ממליצים שילד ישב במושב בטיחות לפחות עד הגיעו למשקל של 18 ק"ג. אם בתך הגיע למשקל זה, הייתי מציע לבחון אפשרות שאמך תתנייד עם בוסטר ותרתום את הילדה למושב במונית. אים הדבר אינו מתאפשר עדיך שהילדה תחגר בחגורת בטיחות של מבוגר מאשר "על הברכיים".

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים