מושב בטיחות קדמי לילד בן שנה+

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/08/2012 | 16:09 | מאת: אוריה

מדובר על רכב ספורט בעל שני מושבים וגג נפתח. בהנחה שאני מבטל את כרית האוויר, האם מותר להושיב תינוק בן שנה במושב בטיחות ברכב? האם על המושב להיות עם כיוון הנסיעה או כנגד כיוון הנסיעה? תודה

אוריה שלום, המלצת הארגון היא להסיע ילדים במושב האחורי ברכב עד גיל 13 (ועדיפות לרכב עם גג) וזאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. באין ברירה וצריך להושיב את התינוק במושב הקדמי, חובה לנטרל כרית אוויר ואת כיסא הבטיחות להתקין נגד כיוון הנסיעה. (ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר. לאור זאת, המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד). בברכה, רינת, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים