מושב קידמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/08/2012 | 13:03 | מאת: אורלי

שלום רב, רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להושיב ילד בכיסא הקדמי ליד מושב הנהג ? שאלה נוספת היא : עד איזה גיל /משקל צריך להושיב ילד בבוסטר ?

שלום אורלי, לשאלתך הראשונה אודות הגיל להושבה במושב הקדמי - המלצת הבטיחות שלנו היא עד גיל 13 להושיב את הילד במושב האחורי (בסל קל, מושב בטיחות, בוסטר, או עם חגורה). לשאלתך השנייה, מטרת ההושבה בבוסטר היא להגביה את הילד כך שחגורת הבטיחות תשב עליו כמו על אדם מבוגר, באזורים החזקים בגוף: אגן, בית החזה והכתף. כאשר הילד מגיע לגובה של 145 ס"מ, החגורה יכולה, ברוב המקרים, לשבת עליו כראוי. עם זאת, אנו ממליצים גם לבדוק כי: הילד יושב וגבו צמוד למושב הרכב, הברכיים שלו מתקפלות ב90 מעלות בנוחות והוא אינו מחליק ממושבו במהלך הנסיעה. בהצלחה, ישי

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים