שאלה והמלצה על כסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

10/08/2012 | 23:06 | מאת: לולי

בני בן 9 חודשים, שוקל 9 ק"ג, עד כה (ועדיין) יושב בסלקל של גרקו שנראה שמתחיל להיות קטן לו. הבנתי שניתן לעבור לכסא בטיחות במשקל זה אך במקומות אחרים קראתי שכדאי לחכות עד גיל שנה. האם "למשוך" בסלקל עד גיל שנה? בנוסף, אשמח להמלצות על כסא בטיחות שמחירו אינו בשמיים,תודה!

לולי שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, השימוש בסלקל צריך להיעשות בהתאם להוראות היצרן ולמגבלות המצויינות בחוברת ההוראות המתייחסות לגיל, גובה ומשקל הילד. אם אתם חשים כי הסלקל הפך להיות "קטן" לילד ניתן להעביר אותו למושב בטיחות המתאים לגילו, משקלו וגובהו של הילד על פי ההוראות. חשוב מאוד לזכור כי המלצת ארגון 'בטרם' הינה להסיע את הילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ניתן לעשות כן עם מושבי בטיחות משולבים אותם ניתן לעגון אל מושב הרכב עם כיוון הנסיעה ונגד כיוון הנסיעה. המלצת הסעת ילדים נגד כיוון הנסיעה בעיקרה נובעת ממחקרים שונים מהם עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. באשר לבקשתך להמלצה על מושב בטיחות, איננו ממליצים על מושב בטיחות מסוג כזה או אחר. כל מושב בטיחות בעל תו תקן אירופאי או אמריקאי ואישור מכון התקנים הישראלי בטוח לשימוש בהתאם להוראות היצרן. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים