בוסטר עם או בלי רצועות בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/07/2012 | 14:18 | מאת: אבישג

שלום, ניסיתי להבין באתר שלכם כיצד מסווג כסא הבטיחות המוגדר כבוסטר עם רצועות ולא מצאתי. ישנם בוסטרים המכילים רצועות פנימיות ומחוברים כמושב בטיחות לכל דבר (איזופיקס או חגורת הרכב) בשלב הראשון ובשלב השני ניתן לרתום את הילד בעזרת רצועת הרכב בלבד כמעין בוסטר עם משענת גב. השאלה שלי היא מה נחשב בטוח יותר לילד בן כמעט ארבע, שוקל 18 קג ובגובה של 106 ס"מ. האם עדיפה הקשירה בעזרת רצועות בטיחות או שמספיק בשלב זה שימוש ברצועת הרכב?

שלום לך, יש בשוק מושבים משולבים למיניהם, אשר יכולים לשמש גם כמושב מסוג אחד (לדוגמא סל קל) וגם כמושב מסוג אחר לדוגמא מושב עם כיוון הנסיעה). משהו דומה למדפסת שהיא גם סורק. בוסטר עם רצועות פנימיות הוא אחד כזה. כאשר משתמשים ברצועות הפנימיות של הבוסטר, ובהתאם להוראות היצרן - הוא נחשב מושב בטיחות לכל דבר ועניין. כאשר הילד מגיע לשלב בו הוא יכול לשבת בבוסטר, המושב הופך לבוסטר לכל דבר ועניין. לשאלתך - ילד המתקרב לגיל 4, ומשקלו 18 ק"ג, באמת נמצא על הגבול בין מושב בטיחות לבוסטר. על כן, אם בהוראות הבוסטר עם הרצועות הפנימיות ניתן להושיב אותו (כלומר הוא בטווח משקל וגובה שרשום בהוראות היצרן) - אז עדיף להושיב אותו בו מאשר כבוסטר ללא רצועות. וזהו כלל אצבע לגבי מושבי בטיחות בכלל, המעבר המוכר הוא מסל קל למושב בטיחות ומשם לבוסטר ומשם לחגורת בטיחות. ההמלצה היא שכל עוד אפשר להושיב את הילד במושב הקודם, כך עדיף. סל קל בטוח יותר ממושב בטיחות, מושב בטיחות בטוח יותר מבוסטר וכן הלאה. בהצלחה! ישי

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים