סלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

16/07/2012 | 18:23 | מאת: מיכל

שלום, בני בן השנה וארבעה חודשים, שוקל 9.5 קילו, נמצא עדיין בסלקל שרכשנו כשנולד...על גבי הסלקל רשום עד 13 קילו, אבל אני רואה שהסלקל כבר קטן עליו,,,שאלתי מה הכסא הבא זא השלב הבא שבני צריך, אחרי הסלקל, איזה כסא אני אמורה לקנות לו???האם זה בוסטר??האם בגיל שנה וארבעה יושבים כבר עם כוון הנסיעה??? תודה על העזרה

מיכל שלום, ארגון 'בטרם' ממליץ להושיב ילדים במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות. נכון שלעיתים נראה לנו שלילד צפוף לשבת כך, אך זה יותר בטוח.מבחינת התאמת הסלקל לילד, יש להקפיד הן על הוראות והגבלות היצרן של מושב הבטיחות ולשים לב שרצועות מושב הבטיחות בהן חוגרים את התינוק צריכות לצאת מהחריץ שמתחת לכתפיים של התינוק ושישנו מרווח של כ-2 אצבעות מבוגר לפחות בין קצה הסל קל לקצב ראשו של התינוק. במידה ובכל זאת, הסלקל קטן עבורו, מומלץ להעבירו למושב בטיחות משולב כך שניתן לעגנו נגד ועם כיוון הנסיעה. בברכה, מוקד מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים