ישיבה בנושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/07/2012 | 19:00 | מאת: אמא

שלום רב, מאיזה גיל מותר להושיב ילד במושב הקדמי? בתנו בת תשע (תהיה באוגוסט), גבוהה יחסית. האם ניתן להושיבה במושב הקדמי? האם ניתן להושיב עם בוסטר במושב הקדמי? ושאלה נוספת - יש לנו רכב מסוג פורד פוקוס. משום מה אנו לא מצליחים לחגור עם החגורה את הסל קל של התינוק. סל קל אחד, שהוא מעט צר יותר הצלחנו, אך באחר לא. האם ישנה אפשרות ל"תוספת" לחגורת הבטיחות? האם זהו דבר שניתן לעשות במוסך מורשה של פורד פוקוס? תודה רבה

שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. 1.בכל הנוגע להארכת חגורות הבטיחות (באופן כללי) ניתן לבצע שינויים מבניים ברכב רק ע"י מוסכים מורשים על ידי משרד התחבורה, שקיבלו אישור לביצוע שינויים אלו. יש לבקש אישור כזה מהמוסך (אישור מכון התקנים אינו מספיק). מצורף לינק לאתר משרד התחבורה המפרט את המוסכים המורשים להארכת חגורות בטיחות: http://infsrv.mot.gov.il/index.php?searchword=%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA&ordering=newest&searchphrase=all&Itemid=1&option=com_search (עדכון האתר באחריותם).

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים