כיסא בטיחות מושב קידמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

10/07/2012 | 22:22 | מאת: אימאלה

שלום , אני רוצה להעביר את ביתי בת 10 חודשים למושב בטיחות . משקלה 8 קג , אני מבינה שכיסא הבטיחות צריך להיות הפוך , נגד כיוון התנועה , ברכב שלי אין כרית אוויר , השאלה היא האם כיסא בטיחות אפשר במושב קידמי , אף פעם לא ראיתי כיסא מקדימה , רק סלקלים

שלום אימאלה, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים של 'בטרם'. בנוגע לשאלתך, החוק אכן מחייב הושבת ילדים עד גיל שנה נגד כיוון הנסיעה. במידה ורכשת מושב משולב (שניתן לעגנו גם נגד כיוון הנסיעה וגם עם כיוון הנסיעה), באפשרותך להתקינו במושב הקדמי. יחד עם זאת, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13 מכיון שזהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בברכה, שרון צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים