שאלה על לאכול ולדבר באותו זמן

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/11/2018 | 19:34 | מאת: מירי

בעקבות שיחה עם מורה שטוענת שלא מאפשרת לילדים לדבר בזמן ארוחת עשר "מחשש לחנק" - האם יש איזה שהיא המלצה שלא לאכול ולדבר באותו זמן לילדים בגילאי 5 ומעלה?

בוקר טוב, בגיל 5 ילדים לרוב יודעים ללעוס בצורה תקינה אך יחד עם זאת חשוב לזכור כי ילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. לכן ישנן מספר הנחיות בטיחות בזמן אכילה: 1. בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד השולחן. 2. יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים. 3. חשוב ללמד ילדים כיצד ללעוס היטב ולהשגיח בהתאם לגיל ולהתפתחות, להגיש באופן הדרגתי מרקמים שונים ולאמן על אכילתם. לפירוט בנושא מאכלים והנחיות נוספות http://www.beterem.org/pages/%D7%97%D7%A0%D7%A7.aspx המשך יום נעים ובטוח פבי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים