גלאי אש ואזעקה לבית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/06/2012 | 14:56 | מאת: ליבנת גל

שלום, רציתי לשמוע המלצות על מתקיני גלאי אש ואזעקות לבית. יש לי ילדים קטנים והצורך באזעקה וגלאי אש גדול ביותר. כי זה פשוט מזעזע מדי יום לשמוע על כל מיני מקרי שריפות ופריצות, שהיו יכולים להמנע תודות למערכות כאלה. אני אשמח לשמוע מחברי הפורום המלצות על חברות/מתקיני אזעקות וגלאי אש. תודה , ליבנת גל

שלום וברכה, ארגון 'בטרם' אינו יכול להמליץ על חברת התקנה מסויימת. עם זאת, חשוב לציין כי איתור מוקדם של שריפה יכול להציל חיים. גלאי עשן מתריעים מבעוד מועד על קיומה של אש ומאפשרים לבני הבית לנקוט באמצעי הבטיחות הדרושים. השניות בהן מגלה גלאי העשן את השריפה הן קריטיות ומבדילות בין מוות לחיים. שניות אלו מאפשרות שהות לבריחה מפני השריפה או זמן לכבויה. יש להתקין את גלאי העשן על פי הוראות היצרן. התקנת גלאי עשן בבית מומלצת לפחות בשני האזורים הבאים: 1. באזור המטבח (לא מעל הכיריים) 2. באזור חדרי השינה קיימים בשוק שני סוגים של גלאי עשן: גלאי עשן המתחברים למערכת האזעקה - גלאי עשן הכוללים מכלל של רכיבים חשמליים ושל אמצעי חישה בתוך תא סגור או מכלל של רכיבים נפרדים לגילוי עשן. הגלאים כוללים אמצעי חיבור למקור זינה, מעגלי התראה ולמעגלי הפעלה מרחוק. גלאי העשן צריכים לעמוד בחלקים הרלבנטיים העוסקים בגלאי עשן לבתי מגורים כפי שמופיע בתקן הישראלי מספר 1220. ניתן למצוא חברות רבות המוכרות גלאים מסוג זה. גלאי עשן הפועלים באמצעות סוללות - גלאים הניתנים להתקנה עצמאית במקומות הרצויים בבית.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים