כיסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

18/06/2012 | 09:25 | מאת: דוד

שלום, הילד שלי הוא במשקל 9.700 קג ובן 9.5 חודשים יש לי כיסא בטיחות של avenflow ורשום על הכיסא ממשקל 9-18 קג עם הפנים קדימה האם זה נכון להושיב את ילדי עם הפנים קדימה תודה דוד

דוד שלום, בנך עדיין לא הגיע לגיל שנה ועפ"י תקנת התעבורה 83 א' חובה להושיב תינוק נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה. כמו כן, חל איסור להושיב תינוק/פעוט מול כרית אוויר פעילה. ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים מאמץ את ההמלצה החדשה של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים: להמשיך ולהושיב פעוט בנסיעה ברכב נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות! מהנסיעה הראשונה ובכל נסיעה יש להושיב את התינוק במושב בטיחות/סלקל כשפניו נגד כיוון הנסיעה. חשוב לוודא כי מושב הבטיחות מתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד (ניתן לבדוק זאת בחוברת הוראות היצרן המצורפת). בברכה, רינת, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים