כסא בטיחות לבת שנה ו8 חודשים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/06/2012 | 15:30 | מאת: ג

האם ניתן, למרות שלא צריך, להמשיך להושיב בת שנה ן-8 השוקלת פחות מ10 ק"ג, במושב קדמי שכשפנים נגד כיוון הנסיעה או שחייבים לשנות כיוון ברגע שעברה גיל ומשקל

ג... שלום, המלצת הבטיחות היא להמשיך להושיב ילדים נגד כיוון הנסיעה ככל שניתן. גם עד גיל שנתיים וגם עד גיל ארבע אפילו, ככל שמושב הבטיחות מאפשר זאת מבחינת המשקל. ישיבה נגד כיוון הנסיעה הינה בטוחה יותר. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצת ארגונים לבטיחות ילדים בעולם ובארץ היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. רינת, מוקד מומחים 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים