ילד מקיא וכיסא קדמי...

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/05/2012 | 15:21 | מאת: אני רק שאלה

שלום! יש לי ילד בן חודש וחצי הסובל מפליטות והקאות מרובות. על מנת לנסוע איתו לבד אני חוששת להשאיר את הסלקל במושב האחורי... (כשעם מישהו תמיד יושב מאחור). יצרן הרכב לא מאפשר לכבות לבד את כריות האוויר הקדמיות אלא במוסך... האם תקין לכבות אותם למרות שהיצרן כל כך משתדל שלא נעשה זאת? (יש לציין כי אני חוששת שייחנק במהלך הנסיעה ואם הוא יהיה מאחור לא אראה ולא אוכל לעצור בזמן...)

שלום ותודה על פנייתך לפורום 'בטרם' לבטיחות ילדים. ראשית חשוב להדגיש כי המלצתנו היא להושיב ילדים עד גיל 13 במושב האחורי, המושב הבטוח ביותר עבורם.מכיוון שרוב הפגיעות מבחינה סטטיסטית מתרחשות בחזית הרכב והרצון הוא להרחיקם מאזור הסכנה. בהקשר לשאלתך, אני מציעה להתקין מראה נגדית כך שתוכלי לצפות בבנך במהלך הנסיעה. במידה ופתרון זה אינו מספק מבחינתך ואת עדיין חוששת ממצב של חנק ואין אפשרות שיהיה מלווה נוסף באופן קבוע אשר יישב לצד התינוק במושב האחורי, אל תתפתי לכבות את כריות האוויר באופן עצמאי. יש להיצמד להוראות היצרן ולגשת למוסך על מנת לנטרל בצורה בטיחותית את כריות האוויר. בברכה, רוית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים