מאריך חגורת בטיחות לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/02/2018 | 20:58 | מאת: דני

זקוק למאריך לחגורת הבטיחות (כאשר הבוסטרים מותקנים מאחור קשה מאד להקליק בחגורה וכמובן גם לשחרר). אשמח להמלצה/הפנייה בטיחותית.

למיטב ידעתנו אין מאריך חגורה אוניברסאלי שמאושר לשימוש. בכל הנוגע להוספת אביזרים להארכת חגורה שניתן לקנות בחנויות או באינטרנט, אין לנו דרך לדעת אם המוצר בטיחותי או לא, ולכן המלצתנו היא לבדוק עם משרד התחבורה האם האביזר הנ"ל קיבל את אישורו, גם אם המוצר הינו בעל תו תקן (אמריקאי למשל). ככלל, ניתן לבצע שינויים מבניים ברכב (כולל הארכת חגורות הבטיחות) רק ע"י מוסכים מורשים על ידי משרד התחבורה, שקיבלו אישור לביצוע שינויים אלו. יש לבקש אישור כזה מהמוסך (אישור מכון התקנים אינו מספיק). להלן קישור לאתר משרד התחבורה, בו מופיעה רשימת היצרנים המורשים לחלקי חילוף ומוצרי תעבורה: http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/goods-traffic/replacement-parts/manufacturers יש מושבים שרוחבם (בחלק התחתון) לא עולה על 45 ס"מ. באופן כללי, רוב מושבי הבטיחות האירופאים צרים יחסית וניתן למצוא מושבים שרוחבם לא עולה על 44 ס"מ בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים