כסא בטיחות לתינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/04/2012 | 13:20 | מאת: לוי אסתר

בתי השנייה קבלה כבא בטיחות לתינוק המיועד בעתיד וגם כסא לגיל מאוחר יותר מאחותה הבכורה האם יש פג תוקף לכסאות ולכן אסור לה להשתמש בהם אבקש תשובה תודה מראש

אסתר רב, ככל מוצר, גם מושבי בטיחות עשויים מחומרים שעוברים תהליכי בלאי. בנוסף, גם תקני הבטיחות משתנים מעת לעת ולכן חשוב לבדוק שמושב הבטיחות עומד בתקני הבטיחות ובכלל זה בתוקף השימוש שקבע היצרן. על חלק מהמושבים מצוין תאריך תפוגה, שלאחריו אסור להשתמש בהם - או על גבי מדבקה או בהטבעה על המושב עצמו (יש לבדוק גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות). אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב הבטיחות - מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידו. אדם המעוניין להשתמש במושב הבטיחות שלו זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות או הבוסטר, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים מתאריך הייצור, בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: 1. הוא לא עבר תאונה 2. ההיסטוריה שלו ידועה 3. המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים 4. קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב 5. המושב מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/04 או FMVSS 213) *הערה לגבי התקן האמריקאי – שם תמיד מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. 6. המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי בברכה, שרון צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים