מאיזה גיל ניתן להשאיר ילד בבית לבד?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/04/2012 | 12:57 | מאת: ליאת

ליאת שלום רב, ראשית תודה שפנית לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. במדינת ישראל קובע חוק העונשין ( תיקון מס' 59, 2001 ): המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות - דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד - דינו מאסר 5 שנים. מכיוון ששאלך מאוד כללית ואין פרטים על גיל מסוים אני מפנה אותך לפרטים נוספים והמלצות בקישור הבא: http://www.beterem.com/template/default.aspx?maincat=1&catId=19&PageId=334 יום טוב ובטוח שלומית

08/05/2012 | 18:56 | מאת: מיטל

ילד רגיל יכול להשאר בבית מגיל 9 ילד שיודע שאסור לגעת בגפרורים וגז לבד

30/08/2012 | 21:35 | מאת: נטלי

שלום. האם אפשרי להשאיר 2 ילדים בן 12 ובן 3 לבד בבית. אם לא, מאזו גיל אח גדול יכול לשמור על אחיו הקטן. תודה רבה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים