מיקום תינוק במושב הקידמי עם כריות אוויר פעילות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/04/2012 | 23:23 | מאת: מיכל

לבן זוגי יש ואן מסוג יונדאי, אנחנו לא מסכימים בנושא מיקום התינוק במושב הקידמי. בן זוגי טוען שאם הכריות אוויר יפתחו הם לא יגיעו אל התינוק מישום שזהו רכב גדול. האם זה נכון? הוא גם טוען שהוא נוסע לאט במקום שכמעט ואין בו תחבורה. תודה רבה.

29/04/2012 | 14:23 | מאת: שדל

מיכל שלום רב, ראשית תודה שפנית לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. למרות שלא ציינת את גיל התינוק חשוב להבין שתינוקות שיושבים במושב בטיחות כאשר מולם כרית אוויר נמצאים בסכנת חיים. אסור בשום פנים ואופן להושיב תינוקות במושב בטיחות מול כרית אוויר. (גם מבחינת החוק אסור לשים מושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה).כרית האוויר תגיע למושב הבטיחות ואין צורך להרחיב מה קורה לתינוק שיושב בו. בנוסף, חשוב לדעת כי המקום המומלץ להסעת ילדים ברכב, גם תינוקות, הוא המושב האחורי, היות וזהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. עוד בנושא בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/בטיחות_ברכב.aspx יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים