3 כסאות ברכב אחד

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/04/2012 | 22:31 | מאת: א

שלום רב, אנחנו משפחה עם 2 ילדים (5,3) ובקרוב אחת נוספת. 2 הילדים כיום בכסאות בטיחות מכיוון שבת ה-5 שוקלת 15 ק'. ניסינו היום לרכוש ולסדר כסאות ברנו מגאן, ונראה שאין אפשרות לסדר בוסטר עם גב (ללא גב החגורה עוברת על הצוואר) כיסא בטיחות וסלקל באופן בו הם מחוברים בהידוק. רציתי לשאול מספר שאלות: האם יש המלצות על סלקל ובוסטר צרים במיוחד? מה המלצתכם במצב כזה? האם עדיף שהכסאות יהיו מחוברים בצורה מעט יותר רופפת או להעביר ילד אחד למושב הקדמי? הבנתי שיש מתאם לחגורה שמנמיך אל גובה הרצועה העליונה, אבל הוא מתחבר בסקוצ'. האם הוא בטיחותי? מה ההמלצה לגבי סידור הילדים ברכב? בתודה מראש

שלום רב, ראשית תודה שפנית לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. לצערי אין לנו המלצות קסם אין להכניס שלושה מושבי בטיחות במושב האחורי. ישנם רכבים שזה אפשרי עם מושבי בטיחות מסוימים ולעיתים לא. האפשרויות הן רבות. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. במידה ואין ברירה, ישנן שתי אפשרויות: 1. יש כרית אוויר פעילה במושב הקדמי – במקרה כזה אין ברירה אלא להושיב ילד על בוסטר מכיוון שהחוק אוסר על הושבת מושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה. 2. אין כרית אוויר פעילה במושב הקדמי - במקרה הזה עדיף להושיב את התינוק בסל-קל בניגוד לכיוון הנסיעה. הישיבה בסלקל שהוא מושב בטיחות נותן הגנה מרבית במיוחד בישיבה בניגוד לכיוון הנסיעה. עוד בנושא, כולל לשון החוק ניתן למצוא בקישור הבא: http://www.beterem.com/pages/נגד_כיוון_הנסיעה.aspx יום טוב ונסיעה טובה שלומית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים