תומך ראש בסלקל שאלה......

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

27/09/2017 | 23:10 | מאת: אני

בתי בת 3 חודשים צורחת בבכי היסטרי בסלקל חשבתי אולי להוריד את התומך ראש מה ההוראות לגבי זה?

שלום רב, במידה ומדובר בילדה בת 3 חד' הנמצאת בסל קל נגד כיוון הנסיעה כפי שנדרש על פי החוק והנחיות הבטיחות. לגבי תומך הראש, אנא בדקי בהנחיות היצרן את הגיל המומלץ לשימוש על מנת לזהות האם ניתן להסירו ובתקווה שזה יעזור לנוחות. יכול להיות שהבכי נובע מבחילות,ישנם ילדים שסובלים מבחילות בזמן נסיעה ואף מקיאים (או סתם בוכים ללא הפסקה). כדאי לבחון דרכים לעזור ולהקל עליהם בזמן . להלן מספר טיפים לעזרה: 1. אוכל - יש ילדים שנסיעה מיד לאחר אכילה מגבירה את תחושת הבחילה ואילו אחרים דווקא קיבה ריקה יוצרת להם בעיות. אכילת חטיף קל לפני הנסיעה עשויה לסייע. נסו לבדוק מה יכול להקל על ילדיכם באם יש לו בחילות ובהתאם לכך תכננו את הנסיעה. 2. ג'ינג'ר - ג'ינג'ר (זנגוויל) יכול להסדיר את פעילות מערכת העיכול וניתן ליטול אותו לפני הנסיעה ולהמשיך בנטילה בזמן המסע עצמו בהתאם לצורך. את הג'ינג'ר אפשר לשתות בצורת תה, לאכול קצת לפני הנסיעה או לבלוע בכמוסות. 3. החלון - לעיתים תחושת התנועה יכולה להגביר את תחושת הבחילה. מבט דרך החלון האחורי שיוצר מבט לאופק יכול לעזור. עודדו את הילד להביט מחוץ למכונית דרך החלון האחורי ולא מבעד לחלון הצידי. בנוסף, מחנק במכונית, ריחות מזון, עשן סיגריות והיעדר אוויר צח מחריפים את תחושת הבחילות. נסו לפתוח חלון קדמי. 4. זווית הישיבה - דווקא זווית זקופה יכולה להקל על הבחילה. בהתאם להנחיות יצרן מושב הבטיחות מצאו את הזווית הזקופה ביותר האפשרית במושב שלכם. 5. ניתן להריח מדי פעם לימון חצוי ואפילו לטעום ממנו, דבר שעוזר לרבים להקל על תחושת הבחילה. 6. בנסיעות ארוכות ניתן להיעזר בתכשירים הנמכרים להקלה על מחלת ים. המשך יום נעים ובטוח

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים