כסא בטיחות לילד בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/04/2012 | 19:20 | מאת: יוסי

שלום רב, יש לי רכב מסוג מיצובישי כריזמה משנת 1998 בעל כרית אוויר אחת בצד הנהג. הילד בן 7 חודשים במשקל 7 ק"ג, האם אני יכול להתקין את כסא הבטיחות מקדימה לצד הנהג נגד כיוון הנסיעה? בתודה, יוסי

שלום רב, על פי החוק אין להושיב ילד היושב במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, וזאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. במידה והחלטת בכל זאת להושיב את התינוק במושב הקדמי, אנא ודא כי בספר הרכב אין איסור על הושבת ילד במושב זה. בברכה, שרון צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים