כסא בטיחות שמאושר לנסיעה מול כרית אוויר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/04/2012 | 20:26 | מאת: גל

שלום, קנינו לאחרונה כסא מסוג Tobi של חברת Maxi-Cosi. הכסא הוא לילדים מגיל שנה עד 3.5 בערך, ומתוכנן לנסיעה עם כוון הנסיעה בלבד. בהוראות שלו, בעברית ובאנגלית, מודגש כי הכסא תוכנן כך שמותר להושיב בו ילדים גם בכסא קדמי עם כרית אוויר פעילה. אני נוהג ברכב חברה אשר לא ניתן לנתק בו את כרית האוויר מקדימה, ואשתי אמורה ללדת בקרוב, כך שיתכן ונרצה להושיב אותו מקדימה בעתיד, כפי שהוראות היצרן מאשרות שניתן. שאלתי היא - האם החוק הישראלי אוסר הסעת ילד בן שנתיים מול כרית אוויר פעילה, או שזו רק המלצה שלכם על בסיס הכסאות שאיתם אסור להושיב מול כרית אוויר?

18/04/2012 | 09:18 | מאת: אסתי, צוות מומחי 'בטרם'

גל שלום, החוק הישראלי אוסר על הושבת ילד במושב בטיחות מול כרית אויר פעילה. בנוסף, המקום המומלץ להסעת ילדים ברכב, גם תינוקות, הוא המושב האחורי, היות וזהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. בברכה, אסתי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים