תוקף סל-קל ותאריך ייצור

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

16/04/2012 | 22:00 | מאת: ליהי

שלום קיבלתי סל קל ואינני יודעת מה תאריך הייצור והאם ניתן להשתמש בו. חיפשתי מאחורה את התאריך ואני לא רואה בשום מקום ציון תאריך. כמה זמן תקף סלקל והיכן אני יכולה לברר מה תאריך הייצור(חברת גרקו). שאלה נוספת: קצת מבולבלת עם ההנחיות - 9 קילו, עד שנה....מתי עוברים לישיבה עם כיוון הנסיעה? מה הקשר ל 9 קילו?

ליהי שלום ותודה על פנייתך. המלצת הבטיחות היא להסיע ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. עם זאת, ניתן על פי החוק, לעבור לישיבה עם כיוון הנסיעה כאשר לילד/ה מלאו שנה וגם משקל 9 ק"ג. לגבי שימוש במושב ישן כפי שאת הבנת יש להתייחס להוראות היצרן לגבי משך השימוש. אין לי מידע לגבי המושב שלך, על כן מומלץ לפנות ישירות ליצרן דרך אתר האינטרנט. מכיוון שאינך מצליחה לאתר אפילו את תאריך היצור כדאי לברר: 1. היכן מאתרים את תאריך היצור 2. האם קיימת הגבלת זמן על ידי היצרן, יש לספק פרטים מדויקים על סוג המושב, דגם ומודל. בהתאם לנתון הגבלת זמן השימוש על ידי היצרן עליכם לקבל החלטה.אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים מתאריך היצור. שימוש במושב ישן אפשרי בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: i.הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/04 או FMVSS 213) ii.הוא לא עבר תאונה iii.ההיסטוריה שלו ידועה iv.המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים v.קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב vi.המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי בנוגע להגבלת משקל הילד לשימוש במושב הבטיחות יש לבדוק מהן ההנחיות המצוינות בהוראות היצרן של מושב הבטיחות ולפעול בהתאם לכך. בברכה, רוית צוות מוקד מומחים 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים