מגן ראש

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/04/2012 | 09:44 | מאת: רעות

שלום רב, יש לי תינוק בן חודש. כשנולד אמרה לי חברה לא לשים בעריסה מגן ראש מחשש לחנק, ואכן קראתי גם באתר שלכם על הנושא. הוא ישן ללא מגן ראש. הבעיה היא שהוא זז בלילה, ופעמים רבות אני מוצאת את המצח שלו מוצמד לצד העריסה. הלילה אף ראיתי אותו מניף לאחור את הראש ואני כרגע מתלבטת - האם לשים או לא לשים מגן ראש? האם יש מגן ראש שנחשב בטיחותי יותר מפני סכנה של חנק? תודה רבה, רעות

11/04/2012 | 18:03 | מאת: רעות

באותו עניין, מצאתי את הריפודים האלו לשלבים של העריסה, האם הם נחשבים בטיחותיים? http://www.yugz.net/default.asp?pageid=97&Productid=329

שלום רב, לא חייבים להשתמש במגינים למיטת תינוק – הפגיעה מדפנות המיטה, אם תתרחש, אינה חמורה. במידה ובוחרים להשתמש במגינים – יש להדק את המגינים לדפנות המיטה, לדאוג כי הם דקים ואינם מרופדים ועבים וכן לדאוג כי השרוכים לא יהיו נגישים לתינוק. מומלץ להוריד את מגן הראש כאשר התינוק מגיע לגיל חצי שנה – זה הזמן שהתינוק מתחיל לזוז יותר ולמשוך וכן לנסות ולטפס עליו. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים