בוסטר עם וללא משענת גב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/03/2012 | 09:55 | מאת: רחלי

הבן שלי בן 5.5, שוקל 16 ק"ג וגובהו 1.10. הוא יושב ברכב עם בוסטר בעל משענת גב ונחגר בחגורת הרכב. אנחנו עומדים לסוע לחו"ל ומתלבטים בנוגע לכסא הבטיחות שאנחנו צריכים לקחת איתנו בשבילו. האם יש בעיה להושיב אותו על אותו בוסטר ללא משענת הגב כאשר חגורת הרכב עוברת דרך רצועה שמנמיכה אותה כך שתעבור על הכתף שלו ולא על הצוואר והפנים? החגורה הזו היא חלק מהכסא ושימשה אותנו כשהוא היה קצת יותר נמוך. היום אנחנו מעבירים את חגורת הרכב מתחת לבליטה המיועדת לכך במשענת הגב.

שלום רחלי, המלצת הבטיחות היא שילד שמשקלו נמוך מ18 ק"ג ישב במושב בטיחות. לשאלתך בנושא בוסטר עם או בלי גב: ככל הניתן, עדיף שילדים יישבו על בוסטר עם גב מאשר יישבו על בוסטר ללא גב. זאת מכיוון שבוסטר עם גב משאיר את הילד במיקום הנכון והבטוח לכל אורך הנסיעה ומוסיף גם הגנה צידית לראש ולכל הגוף בגלל המבנה שלו. למרות האמור לעיל, גם בוסטרים ללא גב הם בעלי תקן וניתן להשתמש בהם. במקרים הבאים קיימת המלצה חד-משמעית להושיב ילדים בבוסטר עם גב: א. ילדים צעירים שעוברים ממושב בטיחות לבוסטר – לרוב חגורת הכתף עוברת קרוב לצווארם ואז הם נוטים להעביר את החגורה אל מאחורי הגב או מתחת לבית השחי, דבר המסכן אותם. בוסטר עם גב מאפשר שחגורת הבטיחות תעבור במקום הנכון (על הכתף) ולא קרוב לצוואר. ב. כאשר אין משענת ראש במושב הרכב בו יושב הילד על הבוסטר. בוסטר עם גב מספק הגנה לראש ולחוט השדרה של הילד. בעניין החגירה, בין אם תבחרי בבוסטר עם או בלי משענת גב, יש לחגור בהתאם להוראות היצרן. בברכה אייל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים