איך אדע שאני חייבת להחליף סלקל לתינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/03/2012 | 22:01 | מאת: נדא

שלום, רציתי לברר בקשר לסלקל אני איך אדע אם אני חייבת להחליף סלקל יש לי תינוק בן 4 חודשים והוא ילד שני אני רואה שהרגלים שלו יוצאות מסלקל וכשהוא בסל אני רואה שהסל קטנה המשקל שלו כמעט 8 קילו... קניתי את הסל עם עגלה בשנת 2009 והיא תוצרת 2008 מתי אחליף את הסל.. והאם יש לעגלה תאריך תפוגה כמו הסל?? אחליף את הסל שאני רואה את התינוק כמעט דחוס בסל???

נדא שלום, ראשית תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. לשאלתך, יש לבדוק מהו המשקל המקסימלי בהוראות היצרן. אם התינוק הגיע למשקל המקסימלי יש להחליף מושב. המלצת הבטיחות היא להושיב ילדים נגד כיוון הנסיעה כמה שיותר, גם עד גיל שנתיים.החוק מחייב ישיבה נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה. לכן, במקרה הזה נמליץ על רכישת מושב משולב המאפשר ישיבה נגד כיוון הנסיעה במשקלים גבוהים(לפי הוראות היצרן כמובן). לגבי העגלה, יש לבדוק בהוראות היצרן. בברכה, עפרה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים