הסעת ילד במונית חוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/03/2012 | 23:08 | מאת: נעמה

שלום. ברצוני לדעת מהוא החוק לגבי הסעת ילדים קטנים/תינוקות במונית (החייים במושבי בטיחות ברכב פרטי). השאלה נוגעת לנושא חגורות הבטיחות/ מושבי בטיחות. אם ישנו פטור?

נעמה שלום, לצערנו החוק לא מחייב, הזהירות האישית כן- ולכן,הצורה הבטוחה ביותר להסיע את ילדנו במונית היא באותה צורה כמו שמסיעים ילדים ברכב פרטי – בהתקני ריסון בהתאם לגילם ומשקל של הילדים. קיים מושב בטיחות שנקרא sit n' stroll שהופך לעגלה וניתן לחגור אותו במונית (לאו דווקא חייבים את ה-tether ככל הידוע לנו) והוא בוודאי עדיף על חגירה עם חגורת בטיחות בלבד. המושב מתאים גם לטיסות. אתרים בהם ניתן לראות את המוצר: http://babyproducts.about.com/od/travel/gr/sitnstroll.htm http://www.lillygold.com/ כמו-כן, קיימים בוסטרים המתאימים החל מ-9 ק"ג, קלים לנשיאה שגם הם יכולים להוות פתרון לנושא. באופן כללי, בהחלט עדיף לחגור בחגורת בטיחות מאשר לא לחגור כלל. לא לוקחים ילד במונית/מכונית ללא מושב בטיחות מתאים

17/06/2012 | 15:14 | מאת: אינה

האם ניתן להסיע תינוק/ילד במנשא במונית/אוטובוס? כמובן עד המשקל שרשום על המנשא.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים