האם אני יכולה להעביר את בתי לבוסטר?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/02/2012 | 13:39 | מאת: ר.

בתי בת 4 ו-9 חודשים, שוקלת כ- 15 ק"ג, גובה כ 102 ס"מ. האם אפשר לפי הוראות הבטיחות להעביר אותה לשבת בבוסטר ? קראתי באתר שיש להעביר את הילד לבוסטר רק מעל משקל 18 ק"ג, אך בחנות אמרו לי שהבוסטר (בי פיקס של סגמא)מיועד מגיל 3- 8 שנים וממשקל 15-36 ק"ג. שאלה נוספת- באיזה גובה מומלץ להעביר לבוסטר? האם בגובה 102 ס"מ אפשר להעביר?

29/02/2012 | 13:44 | מאת: ר.

אשמח לתגובתכם המהירה!

שלום רב ותודה על פנייתך מושב הגבהה, בוסטר, מיועד להתאמת חגורת הרכב למידות הילד. חגורת הבטיחות אינה מתאימה למידותיו של ילד. מעבר לבוסטר מומלץ רק עבור ילדים שהגיעו למשקל 18 ק"ג. המלצת הבטיחות היא להמשיך ולהסיע את הילד חגור במושב בטיחות עם רצועות פנימיות, לא משנה מה גילו. שימוש בבוסטר הוא לילדים שסיימו את השימוש במושב בטיחות, עד משקל 18 ק"ג לפחות. בבחירת הבוסטר יש לוודא התאמה למידות הילד לפניהרכישה.ישיבה במושב מגביה מתאימה את חגורת הבטיחות, אגן כתף, כך שתהיה ממוקמת על אגן הירכיים ובמרכז בית החזה ובכך מופחת הנזק בזמן תאונה. יש לוודא כי כאשר הילד יושב על הבוסטר, חגורת האגן ממוקמת על עצמות האגן וחגורת הכתף באמצע בית החזה. אין הגבלה ביחס לגובה, מומלץ לבדוק התאמה על גבי הגוף התאם להנחיות מעלה. אכן ישנם בוסטרים המותרים לשימוש ממשקל 15 ק"ג, המלצת הבטיחות היא שלא לעבור כבר במשקל זה אלה להמשיך להשתמש במושב בטיחת שמאפשר לרוב עד 18 ק"ג ואף יותר. ישיבה במושב בטיחות עם רצעות פנמיות מחלקת את האנרגיה על פני יותר נקודות על הגוף מחגורה רגילה ובכך יכולה לסייעה להפחית את חומרת הפגיעה. בברכה איילת, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים