משך שימוש בכסא בטיחות / סלק קל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/02/2012 | 23:51 | מאת: תמר רוזנברג

שלום רב, כמן זמן אפשר להשתמש עם כסא בטיחות (בריטקס) וסל קל (מקסי קוזי). האם התאריך הקובע הוא תאירך הייצור או תאירך תחילת שימוש? תודה, תמר

תמר שלום, ראשית תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. לשאלתך, על חלק מהמושבים מצוין תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושבי הבטיחות (יש לבדוק האם קיימת הגבלה גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות). אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב הבטיחות - מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו. אם תהיי מעוניינת להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. ברייטקס אם אינני טועה הוא מושב אמריקאי ובמושבים אמריקאים תמיד מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. חברת maxi-cosi מאפשרת לרוב 5 שנות שימוש מיום הרכישה. בכל מקרה יש לבדוק בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות את הוראות היצרן בנושא זה או להתייעץ עמו במידה ורוצים להאריך את השימוש במושב. בברכה, עפרה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים