כסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/02/2012 | 22:08 | מאת: אמא של עלמה

שלום, בתי בת שנה וחודשיים ושוקלת 9 ק?ג בערך. העברנו אותה לכסא בטיחות במושב האחורי אך בכיוון הנסיעה. יש לי קושי בנהיגה כאשר איני רואה את בתי. האם אפשר למקם את כסא הבטיחות במושב הקדמי נגד כיוון הנסיעה או להשאיר במושב האחורי עם כיוון הנסיעה תודה רבה מעריכה על פועלכם החשוב!

אמא של עלמה שלום, ראשית תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. לשאלתך, המלצת הבטיחות היא להושיב ילדים במושב האחורי של הרכב עד גיל 13. סטטיסטית מרבית התאונות מערבות את חזית הרכב ולכן אם נושיב אותם במושב האחורי נרחיק אותם מאזור הסכנה. לכן, המלצתנו תהיה שעלמה תמשיך לשבת במושב האחורי של הרכב. בנוסף, ההמלצות היום הן להמשיך להושיב ילדים נגד כיוון הנסיעה ככל שניתן, על פי הוראות היצרן של המושב כמובן (לפי משקל). לכן אם המושב שלכם הוא מושב משולב, שימי לב שיתכן ואפשר להרכיבו נגד כיוון הנסיעה. ישנם אביזרים (כמו מראות שונות) שמרכיבים על מושב הרכב ומאפשרים קשר עין עם הילדים. אביזרים כאלה יוכלו לעזור לך להמשיך לנהוג בבטחה, כשביתך במושב האחורי ואת יכולה לראות אותה. בברכה, עפרה, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים