כיסא שמחובר עם איזופיקס לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/01/2012 | 12:34 | מאת: לינוי

שלום רב יש לנו תינוק שאנחנו מושיבים אותו בכיסא בטיחות המתחבר לבסיס איזופיקס, לפי הוראות יצרן של יונדאי ניתן לחבר אותו רק ליד החלונות, אך גם במושב האחורי יש כריות אוויר ליד כל חלון. בחוברת יצרן שמסבירה כיצד לחבר את האיזופיקס לא מוזכר לנטרל מערכת כריות אויר. השאלה שלי היא אם גם מאחור יש סיכון לגבי כריות אויר וצריך לנטרל את המערכת?! אשמח לקבל תשובה לינוי.

לינוי שלום רב, כריות אויר במושב האחורי אין צורך לנטרל, אין בעיה בטיחותית לעגן מושב בטיחות כשהן פעילות. זאת להבדיל מכרית אויר במושב הקידמי שלפי חוק וכמובן מבחינה בטיחותית אין לשים מושב בטיחות כשהיא פעילה. תודה, יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית

לינוי שלום שוב, אני רוצה להוסיף מספר מילים להסבר הקודם, עד כה לא הוכח כי ילדים שישבו חגורים כראוי במושב הבטיחות שלהם נפגעו כתוצאה מפתיחת כרית אוויר צידית. יחד עם זאת, במחקרים שונים נמצא כי ילדים או מבוגרים שנשענים על דלת הרכב, מקום יציאתה של כרית האויר הצידית, עלולים להיפגע ממנה. לכן, חשוב להקפיד על עיגון הדוק של מושב הבטיחות לרכב ולהקפיד על-כך שילדים לא ישענו על דלת הרכב. בכל מקרה, תמיד יש לפעול בהתאם להוראות המופיעות בספר הרכב וחוברת ההוראות של מושב הבטיחות בנוגע להושבת ילד במושב בטיחות ליד כרית אויר צידית. יום טוב שלומית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים