סלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/01/2012 | 10:41 | מאת: להבה

אם הסלקל של בני הוא עד 13 קילו האם אפשר להשתמש בו גם שבני יעבור את גיל שנה?? כי הבנתי שבגיל שנה או במשקל 9 קילו, צריך להחליף לכסא בטיחות? אז אם כתבו על הסלקל עד 13 קילו ולמרות שבני יעבור את גיל שנה האם עדיין מותר להמשיך להשתמש בו???

שלום רב ותודה על פנייתך המלצת הבטיחות המעודכנת להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. ההמלצה מבוססת על ממחקרים שונים שמהם עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. בעבר המלצת הבטיחות היתה כי הגיל המינימלי למעבר לישיבה עם כיוון הנסיעה הוא שנה וגם מישקל 9 ק"ג. אתם בהחלט יכולים להמשיך ולהסיעה את בינכם נגד כיוון הנסיעה עד שמשקלו יגיעה להגבלת המשקל של הסל-קל אך יש לבדוק גם את ההתאמה מבחינת הגובה- יש לוודא כי יש מרווח של שתי אצבעות מקצה הראש ועד קצה הסל קל. בברכה איילת, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים