מעבר ממושב בטיחות שלב 2 לבוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/12/2011 | 07:07 | מאת: שלומית

הילדה בעוד חודשיים תהיה בת 3 אבל הראש שלה כבר מזמן מבצבץ מעבר למושב הבטיחות. השבוע שמתי לב שגם נקודת היציאה של החגורות כבר בגובה בית השחי שלה. זה סימן להעביר אותה לבוסטר גב? מה עדיף? להשאיר אותה במושב הנוכחי או להעביר לבוסטר גב של גרקו וחגירה בחגורת הרכב. אין לי בוסטר גב עם רצועות

שלומית שלום רב, בעת המעבר ממושב בטיחות לבוסטר צריכים להתקיים שלושת התהאים הבאים (יחד): 1. כאשר הילד שוקל יותר מ-18 ק"ג. 2. כאשר הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו. 3. כאשר אוזניו גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות. אני במינה מפנייתך כי תנאים 2+3 מתקיימים. לא ציינת את משקלו של ילדך. במידה והילד קטן מ 18 ק"ג לא מומלץ להעבירו לבוסטר. קיימים כיום בשוק מושבי בטיחות המשולבים עם בוסטר (יכולים, בעת המתאימה להפוך לבוסטר באמצעות ניטרול הרצועות הפנימיות)- נשמע לי שמושב שכזה יכול להתאים לילדך. בברכה, מיכל- צוות מומחי ארגון 'בטרם'.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים