האם מותר שימוש בכסא בטיחות שנקנה לפני 8 שנים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

27/06/2006 | 11:07 | מאת: סיגי

שלום ברצוני לדעת אם לא חל שינוי מהותי בכסא בטיחות מפלסטיק לרכב עברו 8 שנים מרכישתו תודה סיגי

סיגי שלום אני מבינה ששאלתך נוגעת לנושא אורך החיים של מושב בטיחות. הנושא הינו שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי. יצרנים שונים טוענים כי מושב הבטיחות אינו מומלץ לשימוש של יותר מ-5-8 שנים זאת מכיוון שהחומרים ממנו הוא עשוי עלולים להתבלות במהלך שנות השימוש. אחרים טוענים כי בעיה זו של בלאי הפלסטיק איננה בעיה אמיתית. מה שחשוב זה קודם כל לבדוק אם יש תאריך פג תוקף על הכסא - אם כן, יש להתייחס אליו. אם את מעוניינת להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, למרות שהדבר איננו מומלץ, צריך לבדוק כי המושב שלם, לא חסרים בו חלקים, קיימות הוראות ההתקנה וכן שהוא לא עבר תאונה. בברכה, זוהר צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים