חגורת אגן ללא נקודת אחיזה עליונה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/12/2011 | 20:05 | מאת: תהילה

שלום, יש לי תאומות בנות 3 כמעט משקל 18 ק"ג ותינוקת כמעט 10 ק"ג מעל גיל שנה. ברכב שלי מותקנת חגורת אגן בלבד בכיסא האמצעי של הספסל האחורי. אני רוצה להעביר את התאומות לבוסטר ואני משערת שלא בטיחותי לקשור בוסטר בחגורת אגן בלבד וכיסא תינוק אי אפשר עד כמה שידוע לי לקשור בחגורה כזו. יש פתרון לבעיה זו? מה כדאי לעשות? תודה מראש, תהילה

תהילה שלום, תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. באשר לשאלתך, ככלל המלצת ארגון 'בטרם' היא על ישיבה במושב האחורי של הרכב משום שזהו המושב הבטוח ביותר עבור ילדים. באשר לבוסטר, המעבר מתאפשר כאשר מתקיימים אחד משלושת התנאים הבאים: i. הילד שוקל 18 ק"ג ii. כאשר כתפי הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו. iii. כאשר אוזני הילד גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות. בעת רכישת הבוסטר, עלייך לוודא כי בנותייך יושבות על הבוסטר וחגורת הרכב ממוקמת על אגן הירכיים ובמרכז בית החזה על מנת להפחית את הנזק בזמן תאונה. אם מושב הבטיחות של בת השנה אינו מאפשר עיגון בעזרת חגורת האגן בלבד יש באפשרותך לבדוק באתר משרד התחבורה ברשימת המוסכים המורשים להתקנת חגורת בטיחות מסוג מותן כתף: http://infsrv.mot.gov.il/index.php?searchword=%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA&ordering=newest&searchphrase=all&Itemid=1&option=com_search בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים