מעבר למושב בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/12/2011 | 12:25 | מאת: אלה

שלום בתי הינה בת 7 חודשים ונמצאת באחוזונים הגבוהים מבחינת משקל וגובה, כרגע היא שוקלת 8 ק"ג ומן הסתם תגיע למשקל 9 ק"ג לפני גיל שנה. האם צריך להעבירה למושב בטיחות?, מה לגבי ההנחייה להושיבה כנגד כיוון הנסיעה? תודה

אלה שלום ותודה על פנייתך המלצת הבטיחות להמשיך להסיעה ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצת ארגונים לבטיחות ילדים בעולם ובארץ היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. לכן ראשית יש לבדוק את הגבלת המשקל והגובה בסל קל ולראות האם עדין מתאים לשימוש על פי מידו הילד. אם יש צורך לרכוש מושב חדש, נמליץ לרכוש מושב משולב, המאפשר עגינה נגד כיוון הנסיעה עד משקל מוגדר ואח"כ ניתן להפוך אותו והושיב עם כיוון הנסיעה עד משקל שהגדיר היצרן. מומלץ לרכוש מושב משולב המאפשר שימוש נגד כיוון הנסיעה עד משקלים גבוהים (יש כאלה המאפשרים עד 16 ויותר ק"ג) בכדי שניתן להיענות להמלצת הבטיחות. בכל מקרה אסור להעביר ילד למושב בטיחות עם כיוון הנסיעה לפני שמלאו לו שנה וגם הגיעה למשקל 9 ק"ג

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים