3 מושבי בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/11/2011 | 17:39 | מאת: שוש

שלום למומחי בטרם, ברכבנו האחד מותקנים 3 כסאות בטיחות במושב האחורי, צפופים באופן מקסימלי (גילאי שנה, שנתיים וחצי, חמש וחצי) - כסא בטיחות, בוסטר רצועות ובוסטר גב עם חגורת הרכב. ברכבנו השני לא ניתן להכניס את 3 הכסאות במושב האחרוי - האם ניתן להעביר את אחד הכסאות למושב הקדמי ? בנוסף - ברכב הראשון, אחד הבוסטרים חורג בכמה סנטימטרים מגבול המושב, אך הוא נחגר בלי שום בעיה. האם זה בסדר? תודה.

שוש שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, על פי החוק, ניתן להעביר את הילד היושב בבוסטר למושב הקדמי גם אם כרית האוויר פעילה. במידה ועל פי ספר הרכב וניתן לנטרל את כרית האוויר יש להושיב במושב הקדמי את אלה היושבים במושבי בטיחות המעוגנים למושב הרכב עם חגורת הבטיחות של הרכב. כמו כן, נזכיר כי המלצת הבטיחות הינה להושיב תינוקות עד גיל שנתיים נגד כיוון הנסיעה במושב המתאים למשקלו וגובהו של הילד. במושב בטיחות יש אפשרות לחריגה של עד 20% באשר לבוסטר, לא נתקלנו בבעיה כזו ולכן, עליכם לבדוק את חוברת הוראות היצרן או ליצור קשר עם היצרן דרך אתר האינטרנט וללוות את השאלה בתמונה. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים