סל קל ומושב בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/11/2011 | 23:20 | מאת: חגית

שלום, לגבי סלקל- 1.יש ברשותי סל קל "סייבקס" דגם אטון עם בסיס. אני מבינה שהמקום הבטוח ביותר ברכב הוא מאחור במושב האמצעי נגד כוון הנסיעה. שאלתי, האם בהנחה שבאמצע יש חגורה של רצועה אחת לרוחב לא כזו החוגרת גם כתף ובהתאם לסל קל הספציפי הזה עדיין יש להושיב באמצע או שעלי להושיב בצד שבו יש חגורת כתף? 2.במידה ואני שמה את הסל קל ללא בסיס, היכן עלי להושיב בצד או באמצע? שוב בהנחה שבאמצע אין חגורת כתף. לגבי מושב בטיחות- קיבלתי מושב בטיחות של מקסי קוזי בן חמש שנים שאלתי: 1. האם עדיין בטיחותי - לא עבר תאונה ולא נפגע 2. המלצתכם היא להושיב ילד נגד כוון הנסיעה עד גיל שנתיים, האם הכסא הזה מתאים גם להושיב הפוך? תודה רבה מראש

חגית שלום, דגם הכיסא שאת מתארת מיועד להתקנה נגד כיוון הנסיעה בלבד, (הפנים לצידו האחורי של הרכב) ומיועד לרכבים בעלי חגורת בטיחות צולבת (אגן כתף), לכן אליך להושיב את התינוק רק במושב שבו יש חגורת אגן כתף. חברת maxi-cosi מאפשרת לרוב 5 שנות שימוש מיום הרכישה. למען בטיחות ילדך- אנו ממליצים לקרא את הוראות ההתקנה המצורפות למוצר. בברכה, רינת

09/11/2011 | 16:13 | מאת: חגית

לשים אותו נגד כוון התנועהראשית תודה על תשובתך המהירה ובכל זאת אני רוצה לדעת שהבנתי נכון, ברשותך מס' שאלות שמספיקה עליהן תשובת כן ולא: 1.את הסלקל (סייבקס)עלי לשים ולא משנה עם או בלי הבסיס רק עם חגורת אגן כתף למרות שזו נמצאת במושב האחורי שליד החלון ולא באמצע? 2. מושב הבטיחות של מקסי קוזי דגם פריורי - האם מתאים לשים אותו נגד כוון התנועה? 3.הוראות יצרן שאומרות החלפה בתום חמש שנים- האם זה לא אינטרס מסחרי מאשר בטיחותי , הרי שהמושב לא התבלה, לא עבר תאונה ? תודה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים