הבדל בין סלקל לכסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/10/2011 | 23:29 | מאת: לילך

האם בהושבה של תינוק מגיל אפס עד שנה יש הבדל מבחינה בטיחותית בין סלקל לכסא בטיחות שנועד לגיל זה וניתן לקשירה עם הגב לנסיעה? היכן ניתן למצוא תוצאות אמינות של מבחני ריסוק של סלקלים וכסאות?

לילך שלום רב, ההבדל בין סלקל לכסא בטיחות, סל-קל, כשמו כן הוא, מעין עריסה זעירה בה שוכב התינוק- בסל-קלים מסוימים ניתן להטות מעט את זווית העריסה. בעל משקל נמוך יחסית המאפשר לשאת את התינוק ממקום למקום, על פי רוב על ידי ידית נשיאה. למרות משקלו הנמוך של הסל-קל, צריך לזכור שמשקלו של התינוק עולה במהירות, במיוחד בשנה הראשונה, ותוך ששה חודשים יכול משקלו, ביחד עם הסל-קל להגיע לעשרה ק"ג. כדי להקל על נשיאת התינוק בסל-קל, מתוכננות עגלות תינוק מתקדמות, כך שניתן לחבר אליהן את הסל-קל ישירות לשלדת העגלה. כיסא בטיחות, הוא השלב הבא, אחרי הסל-קל. הכיסא מיועד למשקלים גדולים יותר ולכן הוא מאסיבי הרבה יותר מהסל-קל ואינו נייד, אלא מקובע לרכב באופן מסורבל יותר ואינטנסיבי יותר. מומלץ שקשירת כיסא הבטיחות למושב הרכב, תעשה על ידי אדם מיומן. מצורף קישורים למבחני ריסוק: בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, אך לא בנוגע למבחני ריסוק, אלא בנוגע לנוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.nhtsa.gov/Safety/Ease-of-Use ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm בברכה , רקפת צוות מומחי 'בטרם'

30/10/2011 | 21:57 | מאת: לילך

רקפת שלום תודה על תשובתך אני מעוניינת לדעת האם קיים הבדל מבחינת מידת ההגנה שמספקים סלקל וכסא בטיחות הקשור נגד כוון הנסיעה במקרה של תאונה חס וחלילה. כאשר מדובר בתינוק עד גיל שנה, האם יש הבדל בטיחותי בין השניים? תודה, לילך

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים