דימומים תכופים בעקבות מירנה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

12/12/2005 | 13:44 | מאת: אימי

אני בת 42 בשנתיים האחרונות היו לי , בזמן מחזור, דימומים חזקים שפוגעים בתפקודי היוםיומי. לפי המלצת הרופאה שלי בצעתי הסטוסקופיה ובו זמנית בוצע כריתה חלקית של לרירת הרחם , שהייתה עבה. כרגע יש לי מירנה מזה יותר מחצי שנה , אמנם הדימומים נחלשו אבל המחזור שלי התקצר במקום 24-26 יום אני מקבלת כל 20 יום וגם שהמחזור נהיה ארוך יותר כ-10 ימים. ולפעמים יש הפרשות דמיות בין מחזור למחזור. הרופאה שלי טוענת שתמיד בהתחלת השימוש במירנה יש תקופת הסתגלות ולאחר מכן הגוף מתייצב. נא עזרתך האם זה מצב נורמלי ?

שלום לך, נראה לי שבעייתך לא הסתיימה. אני חושב שצריך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתי לחלל הרחם+ביופסיה. עם קבלת התשובה של רירית תקינה ולא גידולית (רוב הסיכויים) מומלצת שיטה חדישה המאפשרת לשמר הרחם ואינה כרוכה כמעט בסיכונים--> צריבת חלל הרחם עם בלון. פעולה זו תשלים את מה שלא הושג בהיסטרוסקופיה הטיפולית הראשונה. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים