לדעת מה קורה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/12/2005 | 22:11 | מאת: גאיה

שלום ד"ר, יצאתי לחופש מהפורום לשנה והנה אני שוב כאן לצורך ברור מצבי. הרקע הוא :ב2 בדיקות פאפ שערכתי לפני כשנה נמצאו תאים מסוג ascus ו AGUS לבסוף בצעתי בדיקת ביופסיה ופיפל שהעלתה קטע אנדוצרביקס ללא שינויים מיוחדים וקטע רירית של צוואר הרחם עם דלקת כרונית בסטרומה.לא נמצאו שינויים מיוחדים באפיתל. אח"כ הלכתי לחוות דעת נוספת ובוצע לי משטח ואגינאלי שהעלה תוצאה של סטפטוקוקוס מקבוצת B וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה . היום ביצעתי פאפ נוסף ונמסר לי שאם שוב יהיה תאים חשודים יבוצע לי קוניזציה. שאלותי הן:האם לא מתבקש שאם לא קיבלתי טיפול בממצא (ascus ו agus )ובדלקת הכרונית יופיעו שוב אותן התוצאות בבדיקה הנוכחית? מדוע הרופא פוסל שוב ביופסיה ופיפל (שאולי תעיד שאין כלום) והוא ממהר להציע קונזציה ? האם יתכן שהיה כדאי ל התחיל את הברור במשטח ואגינאלי שיפסול סטפטוקוקוס ורק אז לבצע פאפ? אני לא מצליחה להבין איפה הדברים עומדים וכשאני לא יודעת אני פוחדת ,תודה.

שלום לך, כעקרון הפורום עוסק בבעיות של דימומים לא סדירים. אני מציע לך להפנות השאלה לפורום של גיניקואונקולוגיה. בנתיים, לדעתי חזרה על פאפ+ קולפוסקופיה במידת הצורך עם ביופסיות בהחלט הגיוניות. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים