שאילה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/12/2005 | 20:02 | מאת: דנה

שלום אני בת 39 המחזור שלי לא סדיר וסובלת מתת פעיולות של בלוטת התריס, אך מטופלת ע"י אלטרוקסין ומאוזנת כל השנים לקחתי גלולות יסמין אך לפני 8 חודשים הפסקתי כי הם עשו לי מגרנות נוראיות. יש לי אקנה קל והחלטתי לטפל בנושא , רופא עור המליץ לי עם רואקוטאן בנוסף שוב התחלתי לקחת גלולות (מינס) כאמצעי מניע רופא עור שלי לא המליץ לי לעשות בדיקות הורמונליות אבל גיליתי שמיקרים נדירים שרואקוטאן לא עובד או עובד לטווח קצר זה נשים עם בעיות הורמונליות אז מה לעשות ? אני נוטלת רואקוטאן שבוע ימים , איזה בדיקות זה בדיקות הורמונליות ? אם הגלולות המסדרות בעצם את המחזור פותרות את הבעיות הורמונליות ? אני אצטרך לקחת גלולות עד הגיל המעבר ? יש לי גם בזמן אחרון מין חום שאני מרגישה בראש ואוזניים יכול להיות שזה סימנים של התחלה של גיל המעבר ? אשמח מאוד לתשובות תודה רבה

שלום לך, יש לבצע ברור אנדוקריני של יום 3-5 לוסת כולל הבדיקות הבאות: lh' fsh' E2' Progesteroen' Prolactin'Tsh' DHEA-S' Testosterone' ולשקול אולי שילוב של הרואקוטן עם התקן מסוג מירנה לאחר קבלת התוצאות ווידוי שאין בעיה הורמונלית נוספת. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים