וסת לא סדירה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/12/2005 | 19:52 | מאת: מיכל

3 חודשים אחרי לידה, הפסקתי להניק חודש לאחר הלידה. אינני נוטלת תרופות ובבדיקת רופא נשים ( 6 שבועות לאחר לידה) נמצא הכל תקין. אולם, בחודש וחצי האחרונים קיבלתי 3 פעמים מחזור. רציתי לדעת האם זו תופעה נפוצה ( "השתוללות הורמונים") , או שעלי ללכת להבדק אצל רופא?

שלום לך, האם בבדיקה אצל רופא הנשים בצעת אולטרסאונד? האם היה תקין? במידה וכן, יש לשקול מה תכניות הפיריון הקרובות, אם אינך מתכננת הריון האם גלולות או התקן ואיזה? יש להגיע לבדיקה כולל ייעוץ על ההמשך. ככלל, אי סדירות הורמונלית אפשרית אחרי לידה והנקה וניתן לפתור אותה בטיפול הורמונלי לחודשיים, כמובן אחרי בדיקת גינקולוג. בהצלחה,

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים