מחזור לאחר הנקה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/01/2006 | 21:28 | מאת: טניה

אני ילדתי לפני 4 חודשים. אני מניקה עכשיו ממש מעט, פעמיים ביום אבל בכמות כוללת של פחות מארוחה אחת לתינוק. האם המחזור אמור להגיע רק כשאפסיק לגמרי להניק או שהוא יכול להופיע גם בזמן הקרוב ? דרך אגב האם אני מוגנת מהריון כל עוד אין מחזור?

הי ומזל טוב. הווסת לאחר לידה יכולה להגיע באחור של מס' חודשים בעיקר בהנקה. עדיין הביוץ הראשון יכול להיות מוקדם, ולכן הנקה, בוודאי אם לא מלאה, אינה מגנה בפני הריון ויש צורך בשימוש באמצעי מניעה נוסף (כגון גלולות מסוג פמולן/ סרזט שאינן מכילות אסטרוגן). בהצלחה.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים