גלולות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

13/12/2005 | 17:51 | מאת: לילך

שלום, אני בת 22 ולוקחת גלולות מינס מזה כחודש. סיימתי חפיסה ראשונה ב-12.12 ולא קיבלתי וסת תוך כדי ארבעת הגלולות הלא פעילות. בנוסף, שבועיים לאחר שהתחלתי התחיל דימום שנמשך שבועיים עד סיום החפיסה. אני מניחה שזה נורמלי כי זו החפיסה הראשונה. מה לעשות בנוגע לכך שלא קיבלתי וסת במהלך 4 הגלולות האחרונות הלא פעילות? האם להמשיך לחפיסה הבאה? האם להפסיק?

שלום לך, אין להסיק מסקנות מהחודש הראשון של נטילת גלולות. דימומים והכתמות לאסדירים הגיוני ב-3 החודשים הראשונים. יש להמשיך עד סוף החבילה ולהמתין לווסת, עם קבלתה ביום הראשון להתחיל החבילה הבאה. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים