דימומים חוזרים בעת קיום יחסים

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

09/01/2006 | 15:05 | מאת: אנה

שלום, בחודשים האחרונים הופיעו אצלי כאבים עזים בזמן החדירה וכן דימומים לאחר היחסים. אני בת 21 ונוטלת גלולות יסמין כשנתיים וחצי. לפני כחודשיים עשיתי בדיקת PAP שיצאה תקינה. אך המצב נמשך והכאבים החריפו עד שהפסקתי לחלוטין לקיים יחסי מין בזמן האחרון. נקבע לי תור לבדיקת קולפוסקופיה, אבל עד אז הייתי רוצה לדעת ממה זה יכול להגרם? ואם הבדיקת PAP יצאה תקינה, מה ניתן לגלות בקולפוסקופיה שלא ניתן לגלות ע"י בדיקת PAP חוזרת? בתודה רבה מראש.

10/01/2006 | 13:02 | מאת: אנה

שלום, בקולפוסקופיה שעברתי נאמר לי שיש לי צוואר רחם חשוף/ רחב מדי. למה הכוונה? למה זה גורם? האם הכאבים והדימומים יכולים להגרם בגלל זה? איזה אימפליקציות יש לאבחנה זו בכלל? בנוסף, הוצע לי טיפול של הקפאה של צוואר הרחם כדי להצר אותו. אילו עוד טיפולים קיימים? במה זה כרוך? ומה בדיוק זה אומר 'הקפאה'? אשמח לקבל תשובה בהקדם. בתודה רבה.

שלום, בכל מצבשל דימומים לאחר קיום יחסי מין מומלץ אכן לבצע בדיקת קולפוסקופיה, בה מתאפשר לבחון את הצוואר במעין זכוכית מגדל, תוך מריחתו ע"י חומר שמאפשר זהוי אזורים חשודים ונטילת ביופסיות(דגימות רקמה) מאותם אזורים. איני יודעת אם נמצאו אזורים כאלו בבדיקתך ואם נלקחו ביופסיות. המטרה- לשלול נגעים סרטניים או טרום-סרטניים. איני יודעת למה הכוונה ב"צוואר חשוף ורחב מדי"- יתכן והכוונה התה למצב של אקטרופיון- מצב שכיח בגיל הפריון בו הרקמה של תוך הצוואר יוצאת החוצה. רקמה זו הנה עדינה ולכן עלולה לדמם. הטיפולים המוצעים הנם בהתאם לאבחנה הפתולוגית שנלקחה בדגימות הרקמה. קיימות מס' אפשרויות בהתאם לבדיקה, שאחת מהן היא הקפאה.אחרות כוללות צריבה ע"י לייזר, חיתוך חלק מהרקמה (קוניזציה) ועוד. תקוותי כי תשובות הבדיקה יהיו תקינות וכי לא יהיה צורך בהמשך טיפולים. בהצלחה.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים