המשך שאלה בנושא דימום

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

13/12/2005 | 14:14 | מאת: ליטל

שלום, בתשובה שנתת לי לשאלה מה - 12.12 דימום לא סדיר ביקשת לדעת עוד פרטים: אני כמעט בת 30 ללא ילדים. פרופיל הומונלי ביום 4 למחזור: פרוגסטרון: 2.8 אסרדיול - קטן מ - 200 LH - 7.7 FSH - 8.2 בדיקת פרוגסטרון ביום ה - 21 למחזור 79.9. האם בעזרת נתונים אלו תוכל לענות על שאלתי מה - 12.12?

שלום ליטל, לפי הפרופיל ההורמונלי שלך נראה כי המחזור סדיר וביוצי. קרוב לודאי שהתופעות כרוכות בהפסקת הגלולות ועליית אנדרוגנים-הורמוני המין הגבריים (המצויים אצל כל אישה לרוב בכמויות קטנות, בניהם למשל הטסטוסטרון החיוני בליבידו אצל נשים). הייתי ממתין לווסת הבאה ובודק פרופיל אנדרוגנים כולל :testosterone, dhea-s, androstendione, tsh, prolactin ושוב lh, fsh. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים