אחרי אבלציה של רירית הרחם...

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

01/01/2006 | 18:42 | מאת: גבי

אני בת 43 ללא ילדים בעברי 3 הפלות יזומות. בתאריך 27/11/05 עברתי בבי"ח "קפלן"אבלציה של רירית הרחם באמצעות בלון ומים חמים. הפעולה התבצעה עקב דימומים קלים שנמשכו מהמחזור ובמהלך כל החודש (הבעיה לא נפתרה גם כאשר קיבלתי כ- 6 חודשים טיפול בגלולה "אורטוסיקלן" וומדבקה "אוורל" 25 )ההסבר לבעיה לדעת הרופא שלי הוא שרירית הרחם דקה הגיעה למקסימום 3 מ"מ ומחסור באסטרוגן גורם להתפרקותה של הרירית במהלך החודש.הדימומים מביצוע הפעולה לא הסתיימו והיום 5 שבועות מהפעולה יש לי כאבי בטן ודימום מעט חזק יותר וניראה לי שזה וסת. האם זו תופעה רגילה שהדימום אחרי הפעולה נמשך כ"כ הרבה זמן(5 שבועות)? והאם לדעתך האבלציה תפתור את הדימומים שהיו לי במהלך כל החודש?

הדימום שנמשך אכן ממושך, אני ממליץ לך לפנות לבי"ח קפלן להוועץ ברופאים שטיפלו בך. ככלל, יש מקום לשקול טיפול בתכשיר המכיל פרוגסטרון בתקופה של החודשיים הקרובים לשליטה על הדימומים, אבל כל זאת בייעוץ עם בי"ח קפלן. בברכה, ד"ר שלומי כהן-אילון

05/01/2006 | 21:59 | מאת: יהודית

אני אמורה לעבור צריבה של רירית הרחם,עקב דמומים מוגברים ולאחר טפול בפרוגסטרון.כיצד מתבצע התהליך ובמה הוא כרוך?האם הוא מבטיח את פתרון הבעיה? תודה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים