דימומים על בסיס קבוע

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

12/02/2015 | 20:13 | מאת: hani

שלום רב, אני בת 38, שני ילדים, מזה כשמונה חודשים שיש לי דימומים בלי קשר למחזור , לעתים ממש דם, לרוב כתמים בצבע חום כהה, עשיתי בדיקת פאפס שהתגלתה תקינה, בביובסיה שעשו מצוואר הרחם התברר שיש לי פפילומה אך הרופא אמר שיש את הוירוס למרבית האוכלוסייה ואין בכך משהו מטריד. במהלך כל התקופה הזו קיימתי יחסי מין רק פעם אחת ומיד אח"כ הופיע דימום רב (כמו מחזור), לאחר שהתעקשתי ועברתי מרופא לרופא\ הגעתי לרופא שאמר שכדאי שאטול גלולות והכל יבור, זה אכן מה שעשיתי ואני לוקחת גלולות כבר שבועיים רק שההפרשות אף גברו וכל המן יש הפרשות בצבע חום כהה/בורדו, לעתים אף חתיכות כמו נסורת. אני מאוד מוטרדת ולא יודעת מה לעשות (כל הזמן עם תחבושות ואנמית ממילא) אנא עזרתך/הכוונתך...

חני שלום, יש לבצע בדיקות של צואר הרחם בקולפוסקופ בשל הדימום לאחר יחסים גם בדיקת אולטרסאונד גינקולוגי חיונית ע"מ שנוכל להשלים התמונה ולהתקדם באבחנה. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

14/02/2015 | 18:15 | מאת: חני

תודה רבה על תשובתך, אך ביצעתי לפרוסקופיה שתוצאותיה הראו ממצאים של תאים בודדים מוירוס הפפילומה. רופאה אחת אמרה לי לחזור עוד כמה חודשים ואם זה יימשך נעשה צריבה וחיסון כנגד סרטן צוואר הרחם (תשובה לא הגיונית בעיניי שהרי מה יעילות חיסון שהוירוס כבר קיים ומצד שני אם נדרשת צריבה אז לשם מה לחכות מספר חודשים?) לגבי אולטראסאונד גניקולוגי גם הוא בוצע ע"י הרופאה שאמרה שהכל בסדר. הרופא השני אמר מאידך שעליי לקחת גלולות כדי שהכל יסתדר. זה לא קורה ואני אובדת עצות

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים